Разговор за Милиана Ленак и промоција на стрипот „Македонија“

27.12.2019 22:49
Разговор за Милиана Ленак и промоција на стрипот „Македонија“

Во рамките на Малиот новогодишен саем на книгата, во четвртокот навечер, на 26 декември, во МКЦ беше одржана промоцијата на графичката новела „Македонија“ од Пикар, Роберсон и Пискор. „Македонија е десетти наслов во едицијата „Лифт“. За книгата зборуваа Владимир Битољану од стрипарницата „Бункер“ и Никола Гелевски, главниот уредник на стрип едицијата Лифт. Стрипот од англиски го преведе Фросина Крушкаровска, уредница на порталот Окно и на книгоиздателството Темплум.

Во продолжение на вечерта беше одржана мала комеморација, всушност разговор, за неодамна починатата Милиана Ленак, култната фигура на македонската културна сцена. Во присуство на десетина пријатели, беа прикажани извадоци од нејзината монодрама I LOVE GOD и од филмот Almost us.

Фотографии: Јелена Белиќ

 

Слични содржини

Книжевност / Стрип
Фотографија / Книжевност / Настан
Книжевност / Стрип / Култура
Графички Дизајн / Книжевност / Психологија / Стрип
Книжевност / Стрип
Фотографија / Книжевност / Настан

ОкоБоли главаВицФото