Промоции на книги на Алеш Мустар и Алек Попов

30.12.2019 16:27
Промоции на книгите на Алеш Мустар и Алек Попов

На четвртиот ден на Малиот новогодишен саем на книгата, 26 декември, беа одржани две промоции на преведени книги, во присуство на авторите. Најпрвин беше промовирана стихозбирката „Средни години“ на словенечкиот поет Алеш Мустар (издание на Или Или), а потоа и збирката раскази „Црната кутија: кучиња што ниско летаат“ од бугарскиот прозаист Алек Попов (издание на Бегемот). Со Мустар разговараа Игор Анѓелков и Лидија Димковска, а со Попов разговараше преведувачот Душко Крстевски.

Во продолжение се фотографиите на Јелена Белиќ. (За жал, остана неснимена промоцијата на Алеш Мустар.)

Слични содржини

Фотографија / Книжевност / Стрип / Настан
Фотографија / Книжевност / Уметност / Настан
Фотографија / Книжевност / Настан
Фотографија / Книжевност / Настан

ОкоБоли главаВицФото