Зелен календар

14.01.20 13:04

Центарот за промоција на наука од Белград, за 2020 година, издаде Зелен водич со кој дава поддршка во борбата против глобалното затоплување, загадувањето, пластиката, како и за зачувувањето на еко диверзитетот и животната средина.

„Во текот на целата година ќе ве прашуваме што направивте за себе, тебе и нашата околина?“, велат иницијаторите. 

Одличните цртежи во овој едукативен календар се на Ѓорѓе Балмазовиќ, дел од познатата уметничката група Шкарт. 

Извор: elementarium.cpn.rs

Слични содржини

Екологија / Око

ОкоБоли главаВицФото