Поддршка за „Медена земја“: уметниците даваат свој придонес

14.01.2020 19:35
Поддршка за „Медена земја“: уметниците даваат свој придонес

 Двојната номинација за Оскар на „Медена земја“, во режија на Љубо Стефанов и Тамара Котевска, предизвика општонародно воодушевување. Филмот е меѓу петте номинирани во две категории: за најдобар документарен филм и за најдобар странски филм.

Овде пренесуваме дел од дизајните на домашни уметници креирани во знак на поддршка на тимот на патот кон Оскарот.

Ѓорѓе Јовановиќ

Зоран Кардула

Перо Георгиев

Небојша Гелевски

Ласко Џуровски

Александар Ковачевски

Милчо Вељаноски  

Ристо Аврамовски

 Андреј Павлов

Ана Стојановска

Небојша Гелевски

Васил Шемко

Ладислав Цветковски

Ана Андонова

Јована Велкова

Насловна слика: Небојша Гелевски (интервенција на сцена од филмот „Медена земја“)

Слични содржини

Графички Дизајн / Книжевност / Уметност
Свет / Уметност / Филм
Графички Дизајн / Култура / Уметност
Активизам / Графички Дизајн / Уметност
Активизам / Графички Дизајн / Уметност / Настан

ОкоБоли главаВицФото