Наздравица

17.01.2020 18:56

Череп на дланка. Во него крви.
В коски лут ветар. В месо куп црви.
Мртовци в песок. Чкрипот на ребра.
Од солен Солун до кисел Дебар.
На бели гранки суртуци висат
Од солен Солун до Дебар кисел.
И пијам. Пијам. Под синџир волен.
За Дебар кисел. За Солун солен.
И пијам. Пијан станувам дембел.
Лежам и чекам јатаган в чкембе.
Лежам и чекам. Чума ме зоба.
На дланки череп со отров зелен.
Пијам и ревам в ниедна доба –
јас Итар Пејо... бог... надбог... скелет.

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото