Ослободување на просторот

18.01.20 00:47

Во завршница на проектот и изложбата „Ослободување-на-просторот“ (12.03-31.05.2019) Музејот на современата уметност организира отворена трибина на која учесниците и публиката се обидоа да ги актуелизираат и да ги промислат одговорите на сѐ уште притаената дилема: Како до слободен градски простор после Скопје2014?, дилема што е во суштината на проектот Freeingspace, односно „Ослободување-на-просторот“ со кој Македонија се претстави на 16-то Архитектонско биенале во Венеција во 2018 година.

Учесници: Влатко Коробар, Мери Батакоја, Небојша Вилиќ, Никола Гелевски, Филип Јовановски, Дејан Ивановски, Марија Мано Велевска, Слободан Велевски и Зоран Петровски

 Извор: Youtube

Слични содржини

Око

ОкоБоли главаВицФото