Дејвид Линч како сликар

23.01.20 12:37

Познатиот режисер Дејвид Линч, кој е роден на ист ден како Фелини (20 јануари, 1946 година) е и сликар со значителен опус.

Тој, сега на 74 - годишна возраст повеќе се посветува на сликарството отколку на филмовите. Неговите слики се мрачни, неретко со мотиви на насилство. Линч има кажано дека инспирација му е Франсис Бекон и германските експресионисти, особено Оскар Кокошка.

Извор: Artnet

 

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото