Медиум на друм (32): На триста медиума

27.01.2020 13:10
Медиум на друм (32): На триста медиума

НА ТРИСТА МЕДИУМА

Повеќе медиумишта повеќе патишта.

Смушен е со триста медиумишта.

Илјада медиумишта ме штекаат.

Ми доаѓаат триста медиума во главата.

На два медиума сум.

На друго место ми е медиумот.

На друг медиум сум.

Ми иде друг медиум.

Друг медиум ме удри.

Еден медиум - али за лето али за зима.

Ете ти медиум за на Свети Наум.

Да му се клецнам на медиумот.

Негов медиум во неговата глава.

Си останува со истиот медиум.


Избор: Никола Гелевски
Гиф: Димитар Грчев

Рубрикава е финансиски поддржана од проектот „Со критичко мислење до граѓани со медиумска умешност - КриТинк“ на Метаморфозис и Евротинк финансиран од Европска Унија.

Слични содржини

Општество / Активизам / Gif
Општество / Активизам / Gif
Општество / Активизам / Gif
Општество / Активизам / Gif
Општество / Активизам / Gif

ОкоБоли главаВицФото