3Д цртежите на Џулијан Бивер

17.11.10 13:51

Џулијан Бивер е уметник од В. Британија кој е специјализиран за цртежи на тротоари, ѕидни мурали и обични слики. Црта по тротоарите веќе дваесет години. Работел низ целиот свет.

Неговите цртежи вклучуваат познати дела од старите мајстори на сликарството, но и негови оригинални дела. Тие претставуваат анаморфни илузии со посебно просторно пореметување кое создава впечаток дека има три димензии кога ќе се погледнат од одредена точка.
 

*КЛИКНИ НА СЛИКИТЕ ЗА ПОКРУПЕН SLIDESHOW

 

*КЛИКНИ НА СЛИКИТЕ ЗА ПОКРУПЕН SLIDESHOW

Слични содржини

Око

ОкоБоли главаВицФото