Оживеани фотографии од старо Скопје

14.02.2020 19:23
Фотографии од старо Скопје

 

 Дамјан Цветков-Димитров пронаоѓа стари фотографии од Скопје, ги колоризира, зголемува и подготвува со модерни методи на пост-обработка. 

Според него, поради староста на фотографиите процесот е неизвесен - некогаш резултатите се извонредни, некогаш е многу тешко што било да се извлече.

Повеќе негови обработки можете да видите на фејбук-страната Time travel through Macedonia.

Извор: Time travel through Macedonia

Слични содржини

Општество / Фотографија / Скопје 1963-2013 / Историја
Јавни простори / Фотографија
Фотографија / Европа / Историја
Фотографија / Уметност / Историја

ОкоБоли главаВицФото