Второ доделување на наградата „Лифт“ (фотографии)

17.02.2020 14:04
Стрип награда „Лифт“ (фотографии од настанот)

 На 10.02.2020. во кафулето „Гаврош“ во Скопје беа доделени наградите од втората „Годишна награда за стрип Лифт“, за 2019 година. На настанот беа прикажани и таблите на трите најдобро оценети стрипови: „Reborn“ од Јована Велинова; „Hope“ од Џошкун Алиевски; и „Си беше еднаш еден човек“ од Александар Стеванов и Дарко Богданов.

Жирито беше составено од Јана Јакимовска, Владимир Битољану и Никола Гелевски.

Победничкиот стрип „Reborn“ од Јована Велинова можете да го погледнете на следниот линк.

Сите пристигнати стрипови се објавени во книгата „Стрип награда ЛИФТ #2“ во издание на Темплум, која во pdf верзија можете да ја погледнете тука.

Овде претставуваме фотографии од настанот, од Драгица Николовска. 

ОкоБоли главаВицФото