Медиум на друм - Гифови

18.02.20 12:26

Во  видеото подолу можете да ги видите, почитувани читатели, досегашните педесетина гифови изработени во рамки на проектот „Медиум на друм“ кој го реализираат порталот за култура „Окно“ и ЗГ Контрапункт.

Автори на гифовите се Александар Јосифовски, Димитар Грчев и Мирјана Лозановска.

„Медиум на друм“ се занимава со промислување на медиумите и медиумската писменост. Објавените содржини можат да се погледнат во рамки на истоимената рубрика на порталот за култура „Окно“, на следниот линк. 

„Медиум на друм“ е финансиски поддржан од проектот „Со критичко мислење до граѓани со медиумска умешност - КриТинк“ на Метаморфозис и Евротинк финансиран од Европска Унија.

 

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото