Џуџето од Кичево стана џинот на ВМРО ДПМНЕ

25.02.2020 20:06

Ете и тоа е можно, џуџето од Кичево да стане џинот на ВМРО ДПМНЕ. Компромитиран политичар, обвинет за нарачана лустрација на невин човек заради незаконска имотна корист е гласноговорникот за владеење на правото и за одбрана на националните интереси. Милошоски, кој е синоним на најголемата навреда, јавно искажана кон творецот на македонскиот литературен јазик, нашиот великан, се`народен мислител, научник и творец Блаже Конески. Може ли Македонија да го заборави овој срам што го приреди Милошоски своерачно напишан и потпишан во колумна во која Конески го нарече џуџето од Небрегово и уште дузина гадости?

Ерол Ризаов, Дојче веле, 25.02.20.

 

ОкоБоли главаВицФото