Таму кај што ни е добро

06.03.2020 12:47

Од местото кај што ни е добро
цвеќиња никогаш не ќе никнат
напролет.

Местото таму кај што ни е добро
тврдо е и набиено
небаре трем.

Ама сомнежи и љубови
го ријат светов
небаре крт, плуг.
И шептеж ќе се чуе таму
кај што еднаш
стоеше урнатата куќа.

 

Превод: Виктор Шиков 

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото