Светови на осаменоста

18.03.20 20:53

Осамените протагонисти ги истражуваат, ги прифаќаат или се кријат од емоциите во евокативните цртежи на Стефан Цаитис (Stefan Zsaitsits).

Австрискиот уметник во своите цртежи прикажува луѓе во ситуации кои балансираат помеѓу релативно секојдневни моменти и надреални пресврти.

Цаитис работи во молив на хартија, користејќи засенчување и детали изработени со бел молив за суптилно да акцентира одредени детали.

Извор: thisiscolossal.com

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото