Кој и да го подигнеш од камењата

25.03.2020 16:43

Кој и да го подигнеш од камењата -
ги откриваш
оние на кои им е потребен заклонот:
голи,
ја обновуваат сега испреплетеноста.

Кое и да срушиш од стеблата -
резбаш
легло во кое
одново душите се стискаат,
како да не се потресува
и овој
еон.

Кој и да изговориш од зборовите -
ѝ се заблагодаруваш на пропаста.

Превод: П. В.

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото