Мангупска

29.03.2020 09:08

Не ти викам ела
туку кидавела.

Покажувам бројка
јасна - двојка.

Не ме стегај,
не затегај - бегај.

Затвори устичињата,
пали патичињата.

Не ме мафтај,
фаќај штрафта.

Тефтерот под мишка
и да те нема, бришка.

Опишан си, отпишан си.
Длабоко вдиши, и бриши.

Одлуката е итна и нагла:
фати магла!

 

Слични содржини

Пандалф Вулкански
Пандалф Вулкански
Пандалф Вулкански
Пандалф Вулкански
Пандалф Вулкански
Пандалф Вулкански
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото