Весела флора и фауна

11.04.20 12:02

Хене Мизушима (Hiné Mizushima е уметница од Ванкувер, Канада, која работи со текстил, нејзините фигури се разнобојни, весели, изработени од ткаенини со пастелни бои.

Но, што се тие? Обично растенија и животни, кои во реалноста се поимаат како одвратни. Во имагинацијата на Мизушима, габите, инсектите и едноклеточните организми добиваат симпатични форми. Авторката често охрабрува тие да се носат како брошеви, или друг вид накит, исто така, можат да се стават во стаклен сад како украс.

Извор: thisiscolossal.com

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото