Бегство од слободата?

13.04.2020 10:26
Бегство од слободата?

На мојот Фејсбук профил некни се отвори мала „карантинска“ полемика околу еден цртеж на Мајкл Леуниг, што го постирав.

Мојот пријател кој живее во Љубљана, Ѓорѓе Балмазовиќ (дел од славната група „Шкарт“), даде свој прилог кон полемиката, „продолжувајќи го“ (или коментирајќи го) цртежот на сјајниот австралиски уметник и карикатурист, Michael Leunig. Првиот цртеж горе е на Леуниг, а другите четири, долу, се на Балмазовиќ. (Никола Гелевски)

Слични содржини

Стрип / Наука / Уметност

ОкоБоли главаВицФото