Награди за градските растенија

17.04.20 11:18

Мајкл Педерсон (Michael Pederson) е уметник, кој во своите интервенции ги истакнува малите и чудни моменти на градските улици.

Користејќи суптилни и хумористични натписи, уметникот, го привлекува вниманието на минувачите на места и состојби во градот, кои перцепцијата ги нотира како банални, но тој  успева да ги прикаже на изненадувачки начини.

Неговиот проект насловен „Урбан плевел“, во кој Педерсон направил официјални награди за растенијата кои повеќето луѓе во градовите, или ги сметаат за непријатност, или воопшто не ги забележуват и ги наградил за деликатноста, местоположбата и сл. 

Извор: thisiscolossal.com

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото