Работа од дома: Паско Кузман од подрумот ископал дупка до Кина

20.04.2020 23:47
Работа од дома: Паско Кузман од подрумот ископал дупка до Кина

Додека трае вонредната состојба што е на сила повеќе од месец дена, луѓе од разни професии се снаоѓаат како знаат и умеат за да ги продолжат своите кариери.

Така, нашиот најпознат археолог, Паско Кузман, кој со децении посветено го бара гробот на Александар Македонски, започнал да работи од дома и копајќи во својот подрум излегол на другата страна на земјината топка – во Кина.

И властите во Кина потврдија дека е пронајден бел човек со лопата во рацете, но не сакаа да даваат повеќе информации за случајот.

Извор: https://www.kooperacija.mk

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото