„Социјална дистанца“

23.04.20 13:57

Како израз на чувството на надеж и оптимизам во овие неизвесни времиња, група луѓе заеднички го направија овој краток филм и покрај тоа што се оддалечени илјадници километри.

„Социјална дистанца “ е колективен поглед на животот за време на пандемијата на Ковид-19, а во филмот учествуваат десетици луѓе, од 93-годишна старица од Малезијана до 19-годишен Словенец. Учесниците се од вкупно 30 земји.

Режијата е на Иван Кеш (Ivan Cash) и Џејкоб Џонас (Jacob Jonas), а и покрај вознемирувачката тема, оваа видео компилација е изненадувачки надежна.Извор: thisiscolossal.com

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото