Животен круг

18.05.20 09:24

„Дали сè што ќе фрлите во океанот се враќа?“ прашува режисерот од Амстердам, Бен Бренд (Ben Brand). Неговиот краток филм, насловен „Sea You“, го прикажува животниот круг во природата. 

Бренд вели дека инспирацијата за овој краток анимиран филм е приказната за загубата. „Кога мојата девојка ми ја раскажа приказната за тоа како нејзиното семејство, по кремирањето на нејзината почината баба, ја расфрлалот во морето (како што прават многу луѓе ширум светот), почнав да се прашувам што всушност се случува со таа пепел“. Извор: Vimeo

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото