„Виена е како...“ - краток филм

28.05.20 13:15

„Виена е како…“ е насловот на новиот краток филм на Фернандо Лившиц (Fernando Livschitz ), кој со голема доза на апсурдност се поигрува со симболите на австриската престолнина.

Режисерот, кој е од Аргентина, со помош на анимација ја замисил Виена во која историските градби лебдат во воздухот, а јавниот сообраќај е поврзан со разнобојни ленти...Извор: thisiscolossal.com

Слични содржини

Уметност / Око
Уметност / Око

ОкоБоли главаВицФото