Чуден е животот без смартфони

30.05.2020 00:55
Чуден е животот без смартфони

Американскиот фотограф Ерик Пикерсгил (Eric Pickersgill) направи серија на фотографии под наслов „Removed“ („Отстранети“), за да потсети колку всушност е чудни се секојдневните сцени на луѓето загледани во своите смартфони.

Во секоја фотографија, електронските уреди се отстранети уште пред фотографијата да биде направена, па луѓето зјапаат во празните дланки, често игнорирајќи го опкружувањето или можностите за меѓусебна или каква било друга социјална интеракција.

Извор: boredpanda.com

Слични содржини

Јавни Простори / Фотографија
Јавни Простори / Фотографија / Живот
Фотографија

ОкоБоли главаВицФото