Случајот "Рекет" е маестрална слика за дното на македонското правосудство

18.06.2020 11:53

Корупцијата и криминалот вгнездени кај оние кои имаат света задача да ги гонат, процес претворен во кич, театар и естраден раскош, а главите на мафијата со режисерски палки во рацете заштитени и од прогон и од казни.
Каква бурлеска!

Многу труд се вложи за овој процес да ви се претстави како гума за бришење на колективната меморија и како некаква си завршница, но сосема е обратно - ако "Рекет" не биде почеток, е дури тогаш ќе биде крај за сите надежи дека ова парче земја воопшто некогаш ќе може да се нарече држава!

Катарина Синадиновска, Фејсбук, 18.06.20.