„Точка на пресврт“ - анимиран филм

22.06.20 09:06

Новиот анимиран краток филм на познатиот британски аниматор Стив Катс (Steve Cutts) насловен „Точка на пресврт“, од една друга перспектива се занимава со деструкцијата на животната средина, климатските промени и исчезнувањето на животинските и растителни видови.

„Мојата главна цел е луѓето да почнат да зборуваат за прашањата со кои се соочуваме како општество“, честопати изјавува Катс во врска со темите на неговите дела.

Извор: Youtube

 

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото