Книжарница во Харлем

22.06.20 17:14
Книжарница во Харлем


Тhe African National Memorial Bookstore во Харлем.
Оваа книжарица била една од поважните Африканско-Американски книжарници, постоела помеѓу 1932 и 1974 и ја водел Луис Х. Мишо, книжар и активист за граѓански права од Харлем.

 

Слични содржини

Фото
Фото
Фото
Фото
Фото

ОкоБоли главаВицФото