„Јас сум квадрат“- анимиран филм

24.06.20 13:31

Поголемиот број психолози велат дека е нездраво да не се изразуваат емоциите. Во оваа забавна и минималистичка  анимација на францускиот дизајнер, фотограф и аниматор, Беноа Лева (Benoit Leva), под наслов „Јас сум квадрат“, пак, се зборува токму за таа препорака отворено да се покажуваат чувствата.

Една обична бела кутија од хартија буквално е преполна со различни емоции, а во новонастаната ситуација со пандемијата дури спроведува и социјална дистанца.

Извор: thisiscolossal.com

 

ОкоБоли главаВицФото