Милтон Глејзер (26.06.1929 - 26.06.2020)

27.06.2020 16:24
Милтон Глејзер (26.06.1929 - 26.06.2020)

Неговите уметнички дела се поставени како експонати на постојани колекции во многу музеи ширум светот.

Тој е креаторот на знакот I ♥ NY, логоа за Target, JetBlue, DC Comics, Brooklyn Brewery, дизајнот на секвенцата на отворање на „Mad Man“, дизајните на постер за музичарот Боб Дилан. 

Милтон Глејзер ги поместува границите на дизајнот со создавање на моќни и безвременски дизајни. Почивај во мир, мајсторе на дизајнот.

Еден од неговите совети за графичките дизајнери кој треба да го следиме и применуваме:
„Улогата на графичкиот уметник денес е улогата на добар граѓанин, според мене, тоа значи учество во општествениот живот, и активно делување да ја подобрите постојната состојба“.

Слични содржини

Графички Дизајн
Графички Дизајн / Култура / Уметност

ОкоБоли главаВицФото