Идејни решенија за три летни сцени во Скопје

27.06.2020 16:35
Идејни решенија за три летни сцени во Скопје

Град Скопје во Градскиот парк ја отвори изложбата на отворено на која беа претставени пристигнатите архитектонски трудови на конкурсот за идејни решенија на три летни отворени сцени на овој простор.

На конкурсот пристигнале 13 трудови за понудените три локации: во близина на Езерце, во првиот дел на паркот; во близина на Сточарски институт и спроти Кајак кану клубот „Илинден 90“.

Град Скопје ќе додели три први награди од 70.000 денари, на најдобрите решенија за секоја локација.

 

Слични содржини

Јавни Простори / Живот / Култура

ОкоБоли главаВицФото