Штрчето што стрчело

04.07.2020 13:59

Едно штрче меѓу птичињата стрчело.

А зошто? Зашто цврчело!

Врапчето цвркотело, славејчето црцорело,

А штрчето - небаре штурче!, или црцорец! - цврчело!

Ете заради тоа меѓу птиците стрчело.

 

Слични содржини

Пандалф Вулкански
Пандалф Вулкански
Пандалф Вулкански
Пандалф Вулкански
Пандалф Вулкански
Пандалф Вулкански
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото