Тања Аждаја #50

11.07.2020 11:32
Тања Аждаја #50

Мал јубилеј на Аждаја на Окно: 50 прилози за две години.

Всушност, Тања објавила 60 прилози на Окно. Но, 50 се „збирчиња“, во уредништво на Никола Гелевски. Првиот прилог беше објавен на 04.07.18., пред две години.

Честитки и благодарност за нашата соработничка, Аждаја!

Еве ги педесетте прилози на Окно:


Соновно училиште „Стивна Умов“

Значи да се немалo осет za praenje salata!

„Честито бумеранг.“ „Фала, да се враќа.“

Од сите дна ти си ми врв

Те сакам со сите доблести и money

Ѓаволот носи Правда

Мечта со две острици

Гледам на гревчиња

Престапникот не е доплатен

Пиратите откај рибите

Човекот настинал од човек

Ги поминав сите граници, да не ме мислите

Јебеш човек што сака секс!

Леле сега кога ќе почне сезона на парење, па инхалации па чуда

„Имаш ли ти срце?!“ „Имам, сакаш да се мењаме?“

Еден зајак за трик ти е пуна капа

Фин јазик е сјај за усни

Се имам изневерувано себе со други

Курбан бјрм

Драмите имаат предност

Кого умрам не лажам

Не сум скршена, таква сум - на парче идам

А сега можете да ја блокнете невестата

Не ми е баш најувежбан овој дел од животот

Ни солзи Лијам Нисон ме фаќа

Дајте милост и ќе го поместам светот

Пајак паркира Буба во катна пајажина

Си го земав лебот од уста

Пријавив палма за говор на оаза

Не слушате добра музика, затоа сме на ова дереџез!

Бевме еднорица сосе мене

Чипка ти маичиња

Луѓе паѓаат од небо (пет раскасчиња)

Адни ме за френд, Данте

За ова се боевме?

Пичим изазвана

Не знам како да ти објаснам за да сфатиш дека не разбираш

Продавам муда за бубрези по цена здраво за готово

Шарен чадор најубаво ме отвoра

Има џин, imagine

Господи smileyвај се на нас

Ја прогласувам личноста во мене за отворена

Ако сите кренеме раце ќе биде ко концерт

Извини за хаосов

Шизолација

Како бе не знае да готви, толку е убава?

Куќната беспомошничка

Не сфаќам што сакам да кажеш

Дупли стрес у хороскоп

Луѓе сме, грешки правите

Дизајн на насловните страници: студио за графички дизајн КОМА

Слични содржини

Книжевност

ОкоБоли главаВицФото