Итар Pse Jo

24.07.2020 18:12
Итар Pse Jo

 

Кај нас вонредна состојба е вродена состојба.


Држава е прво лице множина.


Вие сте секогаш тука да ги направите работите подобри, но не и да ги направите.


Да бе, се вработив во државна администрација, помини ми на кафка.


Сузе бе, од Министерство за внатрешни плетенки.


Ние сме лудаци, трошиме за прслук, а немаме ни за сајдбуб.


Ало, Центар за справување со ризли?


Ако може државата да не излегува на море можеш и ти да седиш дома.


Се извинувам, гилотинава дезинфицирана ви е?

Не можам сега, ја чекам иднината.


Сега повеќе од никогаш сме денес.


Во Брисел сум, топлам препорака: евродизијак.


Немој да ми зборуваш за забетониран датум, станувам цементиментална.


Notre Dame Gruev.


Social ишијас.


Social insecurity number.


Doucheбрижници.


Итар Pse Jo.


Смислата на животот е да видиш шо ќе ти се деси.

Колажи: Anthony Zinonos

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото