Медуза

02.08.2020 16:50

Пο толку широчина
крстопати на морски струи
сол од секаде
како да жарам и палам
без месо, минато и рбет?
Имам бивша слободна форма
без отров, неоплодена и обла.
Ви се доближувам
о, карпи на есента
шкрти сонца, случајни минувачи со пес
ме гледате најпосле разбиена
велејќи „уште една мртва“.
А јас - никогаш поблиску до себеси
ве потсетувам утрово
на длабочините и целта
што Ве одржува привидно влажни
и топлокрвни

10.10.1981., Неа Мудања

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото