Јас и таа

06.08.2020 16:12


Се чека ред.

Еден збор непоканет влезе на третата страница

Од речникот на филозофите од Оксфорд

Ало?

Да?

Која си ти?

Што сакаш?

А ти која си

Да ме прашаш?

На зборот ништо не му беше јасно

Буквите во него

Од нигде никаде

Започнаа војна

Со домино ефект

Таму некаде

И не, зборот не беше цунами

Во почетокот

Ниту пеперуткино крилце

Во челуста на празнината:

Зборот едноставно

Стоеше на врвот на јазикот

И чекаше ред

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото