Слепо око, 9

12.08.2020 13:13

Стеблото се влева во својата ноќ. И како одвишно лисје додева далечното ѕвонење, таа постојана свирка, која е присност на зборовите.

Фала ѝ на ранливоста која сето тоа го зборувала, осетливата рака веќе трнее, набојот гo стиска; од целото располагање - само присутноста на расплетот, а вистинската казна нè заобиколува.

Празникот е самиот спомен на трите состојби во кои го познававме: сè уште не, сега веќе и никогаш повеќе.

Превод: П. В.

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото