За Нина и Еуростандард

16.08.2020 17:23

Не знам дали Министерката за финансии, Нина Ангеловска, знаеле дека банката ќе оди во стечај кога ги повлекла парите. Не имплицирам дека знаела, си има државни органи кои треба да утврдат дали е така.

Но, доколку знаела, не смеела да го направи тоа. Не само таа, туку било кој друг државен функционер. Тоа е искористување на службената положба за остварување на личен интерес, што е дефиниција за корупција.

Бранимир Јовановиќ, Фејсбук, 15.08.20.