Супер зум

19.08.20 08:50

„Супер зум“ (2019) е компјутерски генерирана анимација која покажува дека сè во универзумот е направено од минијатурни основни елементи. Почетната точка на 3-минутното видео се едно пенкало и парче хартија.

На долната десна страна на екранот прикажана е скала која како „камера“ покажува колку се зумира, пробивајќи се низ металната површина на пенкалото до најситните честички. „Супер зум“ е дело на бразилскиот графички дизајнер Педро Мачадо (Pedro Machado).
Извор: Vimeo

 

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото