Страшната шума преку цртежите на малиот Калин

29.08.2020 08:27
Страшната шума преку цртежите на малиот Калин

 Грозовилата

Секое дете има уникатен начин на гледање на нештата. Затоа треба да им се даваат поттици да ги артикулираат своите внатрешни светови.

Еден од малите читатели на книгата “Грозовилата во Страшната шума“ од Јана Бауер (2019, Артконект), ги нацрта своите омилени ликови.

Калин Доковски има пет и пол години, а ова се неговите дела:

Суштествата од Страшната шума

Верверицата весла во голем црвен чадор

Чајанка

Збогување

 

Повелете на работилниците за деца „Како изгледа Грозовилата“ и „Грозовилата приредува книжевна чајанка“ на фестивалот за детска книжевност Друга приказна #5: Грозовилата во Страшната шума (03-05 септември, МКЦ Скопје). 

Извор: Артконект

Слични содржини

Книжевност / Уметност / Настан
Фотографија / Книжевност / Култура
Графички Дизајн / Книжевност / Уметност
Психологија / Живот / Уметност

ОкоБоли главаВицФото