Ситен вез

01.09.2020 15:47

Четири членови на посадата
умираат од досада.

А што работи петтиот?

Пет членови на посадата
умираат од досада.

А што работи шесттиот?

Шест членови на посадата
умираат од досада.

А што работи седмиот?

Седум членови на посадата
умираат од досада.

А што работи осмиот?

Осум членови на посадата
умираат од досада.

А што работи деветтиот?

Девет членови на посадата
умираат од досада.

А што работи десеттиот?

Десет членови на посадата
умираат од досада.

А што работи капетанот?
Капетанот е досаден.


Превод: П. В.

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
Пандалф Вулкански
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
Книжевност
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото