„2045“ - краток филм

15.09.20 16:18

Краткиот филм насловен „2045“ е атмосферично и експериментално дело на словенечките автори Маја Прелог и Блаж Мурн.

Прелог е режисерка на филмот, а за архитектонска естетика придружена со необичен звучен пејзаж што ја остава публиката во безвременски простор заслужен е и Мурн доаѓа од областа на архитектурата. Заедно со архитектот Томаж Лесњак тие се членови на мултимедијалната група „Rатнеек“.

Извор: Vimeo

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото