Дали личиш на твоето куче?

29.09.20 12:40

Како фотограф на животни, Џерард Гетингс (Gerrard Gethings) успеа да долови интересни карактери на домашните миленици, вклучувајќи ја и сопствената кучешка муза Бакстер.

Кога започнал да ја изработува својата најнова фотографска серија, поврзана со расите на кучиња и нивната сличност со луѓето, прво се фокусирал на наоѓање совршени животински модели а потоа ги лоцирал и соодветните луѓе.

За мемориската игра „Дали личите на вашето куче?“ Гетингс  една година ги создавал сликите што ја истражуваат сличноста помеѓу сопствениците и нивните кучешки пријатели, а тие се и интересен фотографски експеримент. 

Извор: thisiscolossal.com

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото