Улици во Јапонија

05.10.20 10:29

Фотографот Шин Ногучи (Shin Noguchi), кој живее во Камакура и работи во Токио, фаќа необични, збунувачки и откачени активности на минувачите. „Уличната фотографија секогаш ја проектира „вистината“, вели Ногучи.

„Вистината“ за која зборувам не мора да ја гледам, но постои во општеството, на улица, во животот на луѓето. И секогаш се обидувам да ја доловам оваа реалност“, вели тој.

Сто и триесет фотографии на Ногучи се собрани во монографијата „Во боја, во Јапонија“,која е печатена во две изданија: црно-бело и во боја.

Извор: thisiscolossal.com

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото