Сеопфатното задолжително носење маска на отворен простор е небулозно

09.10.2020 09:39

Можеби треба да има градација на мерката; на пример:

- на планина и во природа - не мора да се носи маска;

- на фреквентни места во градот на отворено - треба да се носи маска;

- во училишен двор на одмор: треба да се носи маска;

- на кеј, ако растојанието меѓу луѓето е поголемо од 2 метри - не треба да се носи маска.

Општ член: ако на отворено има растојание од 2 метри меѓу луѓето - НЕ Е ЗАДОЛЖИТЕЛНО НОСЕЊЕ МАСКА.

Небојша Гелевски, Фејсбук, 08.10.20.

 

Слични содржини

нема
Боли глава

ОкоБоли главаВицФото