Врзале го Стојка вили-самовили

19.10.2020 18:14

Врзале го Стојка вили-самовили,
врзале го Стојка с црвени ремен.
По него одит Стојковата мајка,
по ними одат, милно ѝ молит:
- Вили-самовили, пуштете го Стојка,
за Стојка ви дава плугој-волој!
- Да земале вили плугој-волој,
би орале вили гори и планини.

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото