Трпе од соба 6

22.10.2020 13:31
!Виц икона

Се јавува некој на Хируршка клиника во Скопје и прашува:
- Ве молам, може да ми кажете каква е состојбата со Трпе од соба бр. 6? За него се јавувам...

- Ааа, веднаш господине... Само ве молам да земам картонот... Да, значи вака... Раната убаво зараснува... Гипсот ќе го извадиме во понеделник.

- А ве молам, кога ќе го пуштите дома?

- Па во вторник ќе направиме рентгенски снимки и ако е во ред, во среда ќе може да си оди дома... А вие господине сте од семејството на пациентот?

- Не... Јас сум Трпе од соба бр. 6... Овде никој ништо не ми кажува, затоа ви се јавив... Фала и пријатно.

 

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото