Напуштената фабрика да стане студентски град

27.10.20 12:57

Активистите од „Културно ехо“ имаат визија напуштената фабрика за бакар „Купрум“ во скопската населба Хром да ја претворат во студентски центар со кафе - библиотека, филмско студио, хостел за странски студенти и други содржини.

Со пренамената на овој објект во студентски град ќе се придонесе кон децентрализирањето на културно-образовната понуда надвор од централното градско подрачје и ќе биде дополнителен капацитет кој ќе може да одговори на културните потреби на градот“, велат од „Културно Ехо“.

Извор: Радио МОФ

 

ОкоБоли главаВицФото