Премолчена песна

27.10.2020 18:23

Тоа што е премолчено
(Ко книга сложно преќутена)
Тоа однатре што е толчено
Што те демне налутено

Тоа е многу потешко
(Од мермерни блокови)
И те пече пожешко
Од пробиени рокови

Неизговорените зборови
Ти се вртат со месеци
(Ко расипани плочи)

Ти пеат во хорови
(Ти шепотат ајде пресечи)
Ти врескаат доста молчиш!

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото