Распната песна

30.10.2020 15:02

Левата рака ѝ посега по звуци
Чуени нечуени пискави меки
(Во интонации на баби и внуци)
Сите во себе копнее да ги смести

Со десната нога се фаќа за бои
Уште повеќе мери ретки нијанси
Која од нив во кој стих добро ќе стои
(Најмилите ги чува ко брилијанти)

Левата нога ѝ е врз стари книги
(Читани во некои дамнешни зими)
Внимава од нив ништо да не повтори

(А сепак нови значења да им отвори)
Со десната рака запишува бајки
Чекајќи да ја заковаат со шајки

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото